Recept Dinkelbröd!
Ett super gott bröd, men jag har ändrat lite i receptet då det var galet!! Och det är både nyttigt och super gott!
Ingredienser:
0,5pkt jäst
6 dl ljummet vatten
1/2 dl Olivolja
1 stor riven morot
1 dl solrosfrön
15 dl fullkorn dinkelmjöl
2 nypor havssalt
2 msk flytande honung
1dl blandade frön till "topping"
Smula jästen i en bunk och häll det finger varma vattnet över och rör tills det löst sig.
Häll sedan i olivoljan, saltet, den rivna moroten, solrosfröna & honungen.
Blanda sedan i mjölet, När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.
Vänt över degen i en långpanna/ungsplåt som du täck med bakplåts papper. Stö över bland fröna.
Jäs i 20 min till.
In i ugnen i ca 40min i 175 grader. När den ser bra ut, ta ut den och vänd på den och knacka under, om den låter "ihålig" så är den klar!
hihi ska det inte vara 150 grader?