v 33!

Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 12 jul 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

Ät gärna:
500 g frukt och grönt varje dag
Fisk 2–3 gånger i veckan. Fisk och skaldjur är rikt på vitamin D, jod och selen, som är viktiga nu när du är gravid. Fet fisk som lax och makrill innehåller också omega 3-fett.
Lättmjölk, naturell lättfil eller naturell lättyoghurt, cirka 5 dl per dag.
Kött, kyckling, ägg, bönor, linser eller ärtor varje dag.
Bröd och potatis, ris, pasta, bulgur eller liknande varje dag, helst fullkornsalternativ.
Drick gärna vatten till maten och när du är törstig.
Källa: Livsmedelsverket

 

JAG: Drömde inatt att bebis föddes utan näsa, såg ut som en brandskadad bebis, hade helt torr hud. Men han låg där och skrattade och log då jag pratade med han. Och jag tänkte " Jag har faktist fått ett fult barn, och det kommer Fredrik oxå tyckta" Fy vaknade med dåligt samvete, näsa vet jag dock att han har, syns ju på Ultraljudet haha!

Kan man tycka sitt egna barn e fult? Folk säger att man inte kan det, men jag är rädd att man visst kan det haha!
Annars mår jag toppen, dock lite mer ont i ryggen och höfterna nu än innan, känner av lite foglossning men skall inte klaga:D

 

 


Kommentarer
Skrivit av: Lotta

Trist att den saknas! Men jag försöker fixa en!!

2011-05-18 @ 21:41:10
URL: http://mittlivsomlotta.blogg.se/
Skrivit av: Sandra - Gravid i vecka 36

Sv: Ja fy, jag blir så jävla irriterad.. Och jag vill ju helst stanna iallafall ett dygn så att amningen förhoppningsvis kommer igång som den ska och så jag inte åker hem och känner mig lost. Och som du säger, kul för den nyblivna pappan att åka hem till en tom lägenhet. Han lär ju inte få mycket sömn direkt när han vet att tjejen och bebisen ligger där på BB.

Jag hoppas verkligen att bebis vill titta ut lite tidigare så vi kan åka till Sollefteå och föda där och att Christoffer får sova kvar med oss. Jag kommer ju bryta ihop annars om dom ska skicka hem honom efter att bebis kommit.

2011-05-18 @ 22:52:03
URL: http://ettplussett.blogg.se/









Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall