Sjukhus!

Ja de har bloggats mycket dåligt! Anledningen är att hela v har ja ägnat mig åt att baka och donat inför en babyshower till Bea, dock avslutades veckan med att hela familjen fick magsjuka:( och de är inte roligt att ta hand om en liten bebis m feber och magsjuka:( så ja i Fredrik har turats om att vara på toan!
Fattar dock inte vart vi har fått d ifrån!


Spänning

Fan att man missa upplösningen på detta:D


God morgon!

Ja snart vaknar jag med!
Ralph som har skämmt bort mig med 8h i sträck/natt har nu börjat äta var 3e timme igen:/ och vill gå upp kl 6....sucka gör jag som fortfarande inte kan sova på kvällarna/nätterna:( Gick o la mig kl 11......kl halv 1 sov jag fortfarande inte! Detta tar kol på mig!

Idag är det BVC på schemat, hoppas att jag får hjälp ang Ralph´s kräkningar! Sedan väntar jag paket kl 13-15 och efter det så skall jag till IKEA och byta ramar då mina som jag köpte i helgen var repiga!

Längtar så efter helgen, dels så är fredrik hemma på fredag ( jag jobbar mog dock ) men sedan händer massa skoj i helgen:D Ni får se det på söndag!

Nu sover lilleman så jag ska försöka hinna äta=)Och GUD så roligt med alla nya läsare ( läsarantalet har ökat kraftigt:D )
Vilka är ni?
Och hur hittade ni hit?

Kramar och ha en toppem dag!


SÅÅ HEMSKT!

http://hd.se/helsingborg/2011/10/24/kvinna-kom-till-lasarettet-med-i/Läs detta, fruktansvärt och man lämnas med många frågetecken och funderingar kring detta, en sak är säkert att et är inte normalt funtade männsikor som agerar så!


Ensam vecka!

Jag är själv denna veckan, det känns oerhört tungt då vi även har 2st hundar....hade vi bott i hus så fine...men i lgh så är det ett jäkla stå att dra ut Ralph varje gång hundarna ska rastas, och för att inte tala om nu i kväll/natt.....har fortfarande inte kommit på hur jag ska lösa detta då Ralph somnat för natten!! Får kissa hundarna i blommlådan kanske! Tycker det e mycket trist att Fredrik e borta oxå, men försöker tänka possetivt, kommer uppskatta han 1000 gånger mer på söndag då han e hemma:) För jag erkänner att trötthet och dålig mat måste gå ut över någon....mina älskade hundar och min älskade sambo tyvär! Men men!

Att jag dessutom har sömnproblem gör inte libvet enklare, jag e vaken till halv 2 på nätterna liggandes i sängen och stirra i mörkret...inte OK och inte roligt! Är sedan HELT död på morgon! Uffa!Men nu byter vi samtals ämne:D Jag läste detta på nätet på babycenter.com:

Har uppnått hälsosam vikt. De flesta barn är redo för puréer och grötar när de dubblat sin födselvikt. Detta kan vara kring sex månaders ålder.

Haha et hade Ralph redan gjort vid 3mån ålder...så han måste vara redo:)

Ralph´s Julkalender!

Japp som jag skrev tidigare då 1 Dec drar "Ralph´s Julkalender" igång! enhel månad av underbara tävlingar som alla kan vara delaktiga i! Många fina priser som passar både dig som vuxen och till dina barn! Och har du inga barn? Nä det finns tävlingar som passar dig med:) Kanske får du hjälp med några av julens klappar? Det kommer under november månad komma upp ett inlägg där ni får ett inlägg där ni får ett smak prov på vilka företag som är med på detta! Och sedan kommer det rullar bannars i sidan där ni får mer info:) Ja håll ögonen öppna helt enklet!

Vinnare Personlig Saga!

När jag drar mina vinnare i tävlingarna använder jag mig utan "Random number generator" Så det är helt och hållet slumpen som avgör vilken lott som vinner!
Denna gång var det IDA som hade turen att vinna!
Ida kontakta mig på lutten19@hotmail.com så vi kan utbyta uppgifter!

Stort tack till Sagor & ting, klicka på bilden så kommer ni rätt!


Smakis!

Många frågade ang smakisar, och jo Ralph åt sin första smakis i förrigår 2msk mild havregryns gröt.....smaskens tyckte han, som var suuuper arg o ledsen då han insåg att han inte skulle få mer! Lilla älsklingen! Vi ska på matsamtal på onsdag men hon på bvc sa att vi skulle börja tidigare då han kräker så mycket, och att det kanske kunde hjälpa! Kan ju säga hittills att det inte funka, så han spyr fortfarande som en gnu men äter glatt sin gröt iaf:)
Denna veckan kan det blir mindre bloggat då jag är själv heeela veckan med Ralph och 2 hundar plus att jag har en stor bakbeställning till helgen så ni får ha lite överseende med att jag kanske bara orkar blogga på kvällarna!
När började ni med smakisar? Och vad var det första ni gav och vad var era barns favoriter?

 

4månader min stora lilla älskling.....du är mitt ALLT!


4 Månader!

Ja idag blir min älskling 4månader, och i morgon skall vi på matsamtal på bvc! Dels för att han spyr som en toook, ska dit igen på onsdag och prata mer matsamtal. Hppas han ska spy mindre då han börjar äta fast mat, för ja blir tokig på detta spyande!
Han rirade sina 4 månader med att sova till halv 8 åt och sov sedan till 9 innan han ville upp. FY så skönt. Dock var jag uppe halva natten och bakade ( som vanlig ) Så kan inte påstå att jag är super utvilad! Men nu är ferdrikl hemma fre-måndag eftermiddag innan han sticker:( och är borta hela veckan! FYy vet inte hur jag ska klara det med hundar och allt:( Känns skit tungt! Kommer bli en vecka utan mat!
Haha jag har för ca 30min sedan varit ute med hundarna, olivia vart mörkrädd då de är kolsvart och blåser så hon ville in under vagnen...ja fine.....nu satt jag precis o vaggade vagnen lite så ralph skulle sova vidare då jag hör något smaska.......hon sitter fortfarande kvar under vagnen haha! Pluttan!
Ralph har börjat varit uppe senare på kvällarna, och det är väl detta som bidrar till att han sover längre! Men detta passar mig, för jag e inte människa före 9.....
Har blivit lit ebloggande senaste dagarna, ursäkta! Men 1a dec kommer " Ralph´s julkalender" - Varje dag kommer minst 1 tävling starta med UNDERBARA priser för dig och/eller ditt barn! spännande va:) Jag kommer snart ge er ett smakprov på vilka företag som är med på detta!

Smultronbyn- Träleksaker

Kolla vad vi fick på posten idag :) En ny favorit i barn rummet och Ralph gillade den redan även om han kommer uppskatta den ännu mer desto större han blir! En träbil från Smultronbyn.se det har massa med träleksaker och jag är en ny kund där som är 100% nöjd och ni kommer se många fler inlägg från dem i framtiden oxå:)Prickis bil

 

 

Så köp dina träleksaker hos smultronbyn du med:)

 

Mitt betyg......5 av 5.....en rejäl bil med glada och starka färger, kommer tåla båda att bli tappad i golvet ( antagligen kastad oxå om jag känner barn rätt;)..) flera gånger. Den är greppvänlig  och robust för ovana små barnhänder och kommer bli en stor favorit sedan så den har bra rull oxå och är super fin! Inga smådelar som kan lossna och bli farliga. Att de dessutom är miljövänliga är ett STORT plus för mig då jag tycker det är viktigt vad mitt barn leker med! Kommer hålla i många generationer och en dag kanske jag kan ge den till mina barnbarn!

Hoppas kunna ge Ralph mer saker från smultronbyns produkter då detta ligger mig varm om hjärtat, och jag sprider mer än gärna deras namn vidare!
Zackarias Doptårta

Ja i helgen hade jag en tårtbeställning? Vill ni se resultatet? Kolla på Maddesmumms <---LÄNK


ikväll har vi barnvakt! Fy har redan ånges...

img_9169 (MMS)

ikväll har vi barnvakt! Fy har redan ångest haha


1723490 gissa fyllning? :P

img_6007 (MMS)

1723490 gissa fyllning? :P


Så bra skrivet!

"Det handlar om bröst

Jenny Petersson. Ögonen sveper granskande över min bröstkorg. ”Har du mat till henne?” Rösten är ofta uppfordrande, kräver svar. När jag presenterat min nyfödda har det varit den vanligaste frågan, framför allt från kvinnor. Men även en och annan karl lägger sig i. Först ska bebisens kön redovisas, sedan födelsevikten och sen det där om maten.

Jag svarar artigt, försöker övertyga både mig själv och andra att jag är cool med att snacka om mina bröst med vem som helst.

Det finns mat, säger jag. Inga problem. Frågan är förstås vänligt sinnad, svaret rena lögnen. För om sanningen ska fram produceras det för lite käk innanför västen. Det krävdes många tårfyllda timmar för att jag skulle inse att maten inte räckte trots matning var och varannan timme. Under tiden stod BVC-vågen stilla. Bebisens lår förblev pinnsmala.

Dottern förnekar inte sitt skånska ursprung, hon kräver redigt käk för att följa den omtalade viktkurvan. Söt, kaloristinn mjölkersättning som man kan köpa för dyra pengar. Nu får hon även så mycket flaskmat hon orkar äta, BVC-sköterskan är nöjd och jag är ganska lugn. Men det tog tid, och kanske var det också bra.

Om jag kapitulerat tidigare hade jag missat så många kvinnors erfarenheter av amning. För det visade sig så klart att jag inte var ensam med mitt slit. Åtminstone hälften av dem jag ventilerat med har kämpat sig svettiga för att göda sina små. Många har suttit i timmar med sin bebis fastnaglad vid de alltmer ömmande brösten. Allt för att få ungen att öka i vikt och må bra.

Mammorna själva har varit ledsna, känt sig otillräckliga.

Jag inser också att jag haft tur. Inte alla nyfödda låter sig matas med flaska och då står man med ett vrålhungrigt barn, tvingad att förlita sig till sin egen kropp. Den där viktkurvan kan skrämma skiten ur den tryggaste morsa.

När dessutom statliga Livsmedelsverket kliver in och styr upp alla osäkra föräldrar med sina rekommendationer, är det svårt att skaka av sig kravet att amma länge, svårt att borsta bort skulden när man inte lyckas."Källa


Tror alla känner igen sig i detta!

Smultronbyn = Himmelriket

 

AAhhh en hel hemsida bara med trä leksaker, jag är kär! Denna kommer läggas bland favoriter och komma upp på önskelistan till både julklappar och namngivning! Mer trä leksaker åt folket!

Smultronbyn.seunderbara produkter!! Som sagt kolla in sida, ni kommer inte ångra er....men eran plånbok kommer gråta:D

Så mycket nytt!

Idag på posten fick jag 4st paket plus ett i måndags...det ni:D Och idag innehöll ett av paketen en suuper fin tavla till Ralph´s rum!

Kommer från 2myror.se

 

Visst har de underbara illustationer? Skulle ni tävla om det kom upp en tävling;)?


Jag tränar!

 

 

Ja kolla så duktig jag är.....JA han har spya i mungipan;) Haha att ha en spy unge på mage är ju som att be om att han ska spy:P Och gud så hans lilla hals behöver denna luftningen, så svårt att hålla alla hans veck torra och fina så han har 7 dubbelhakor och spyr KONSTANT!! men ser värre ut på bilden oxå då blixten får det att LYSA rött!


Den 3e börjar jag och Ralph på mamma barn träning! Ska bli skoj.....hatar dock att det är så tidigt då jag försöker sova så länge jag bara kan ( därför jag var 1h för sen till mamma fikan idag...jaja)

Imorgon skall Farmor passa Ralph i 2h då jag skall aktivera mig själv i martinshop:) Skoj skoj! Hoppas han e glad och "snäll" bara!

Myheart.se

I måndags firade jag och Fredrik 3år tillsammans, och mycket har hunnit hända på 3 år.....en flytt på 91mil.....skaffade en stooor 3:a och sist men absolut inte mins, utan det största och vackraste som händ oss Ralph kom till världen....så 3 underbara år!


Min fina familj!

Och passande nog så ramlade "52 Romaniska veckor" ner i brevlådan från Myhearts.se

" Antingen du ska hitta en härlig present till vänner som gifter sig, till din partner på alla hjärtans dag eller kanske en romantisk present till någon som förtjänar det.

52 Romantiska Veckor är precis vad den låter som. Ett helt år fyllt av romantik.

Paketet innehåller 52 st skrapkort, 26 romantiska uppgifter för henne att utföra, och 26 för honom. Korten skrapas som en trisslott, så man kan inte veta på förhand vad som skall komma. Turas om att skrapa ett kort varannan söndag, så har ni en vecka på er att överraska er partner med uppgiften på kortet.

I paketet medföljer en exklusiv svart satinpåse att förvara korten i.

Engelsk och fransk text."

 

Alla kan behöva lite hjälp att få romantik i vardagen och som nybliven förälder en anledning att ta sigtid för sådant som var en självklarhetförut som man nu så lätt glömmer bort med fokusen på bebisen!

Skulle ni kunna tänka er att testa detta?

 

 

(fick även lite söta chokladhjärtan med;) MUMMS )

 


Gaser!

Jag är så himla trött så det är sjukt, men borde baka lite ( hahaha har beställningar är därför inte för att jag vill haha ) Men dagen har rullat på fint iaf även om Ralphs sömn o matning vart helt knas idag!

En till fråga Pruttar era bebisar mycket? OCh då men jar jag inte mycket utan MYCKET? Han pruttar högt som en vuxen karl. Helt galet, jag börjar tror att han kan vara laktosintolerrant? Dock verkar han inte ha ont i magen! Ja vad vet jag!
Någon som har en bebis som äter laktosfri ersättning?

Ikväll tog vi oss ett bad och Ralph älskar att bada, helt galet! Han sprattlar och skvätter som en tok:D Och skrattar!


Min underbara charmknutte! Så mycket kärlek finns för dig!<3<3Så olika!

Ja det är så skoj att lyssna och läsa på/om andra människors småbarns liv! Att man kan uppfatta det så himla olika, att barn kan vara sååå himla olika fast dem inte är äldre än 3månader! Helt galet tycker jag!
Ralph värkar inte vara som andra barn, han hatar att sova i knät på en....både skönt och sorligt på samma gång! När han börjar bli trött så är det gallskriv, bök o knök fram tills man lägger han i vagnen/sängen och då somnar han som en stock! Som i morse då dög det inte att sova i sängen med mig, men själv i vagnen gick tydligen bra! Jäkla skit unge:D
Och så hoppar vi från de ena till de andra, när började alla ni med lite större barn med smakisar? Mitt bvc säger 4månader men läser man på nätet o livsmedelsvärket rek så säger de 6mån! Man blir ju lite förvirrad! Iof har Ralph ätit sjukt dåligt hela dagen:( och spytt som en gris....även sovit dåligt idag=/ Bara han inte håller på att bli sjuk!!
Puss så mycket jag älskar dig unge!

Ett försök!

Såhär ser ja min älskling jämt nuförtiden ;) han vill ligga på mage hallelulija:) och han lyfter huvudet jätte högt min duktiga kille!


Tips!

Gillar ni o baka?
Tävla då här så kan ni vinna baktillbehör, ny tävling uppe:
Maddesmumms

Jobb!

Jag trodde att jag skulle ÄLSKA att vara mamma ledig ( missförstå mig inte, jag älskar att vara hemma med min lilla korv ) men det har blivit mer ensamt än jag kanske räknade med, jag är hemma själv 11-23 4-5 dagar i veckan! Plus att det blir i helg / månad! Och ja det är jobbigt, man e lite som ensamstående mamma! Och ja det tär på mig det erkänner jag!

Men nu ska jag hoppa in lite extra på jobbet de dagarna då Fredrik e ledig eller farmor kan vara barnvakt så kanske bara 4 dagar/ månad, men det får bli min semseter, min avkoppling!

Jag har som sagt ingen släkt här nere, vänner? Nja det vet jag inte.....Börjar umgås mycket med underbara Bea men hon e själv gravid så ja ni kan ju räkna ut där själv:D Annars e det ganksa tomt.......så bara att få sitta i butiken 3-5 timmar och bara få tänka på mig själv, att få prata med andra vuxna människor!

MEN jag saknar min korv så OOOOTROLIGT mycket varje gång jag e ifrån han, om det så bara e 2 timmar. Man är nog mer orolig att han ska sakna mamma och känna sig övergiven, så kampades med mitt samvete sist! Men han får en sååå mycket gladare mamma efter som har fått ny energi och han är ju bara med sin pappa så är ju inte synd om han! Min älskade lilla pojke som växer så det knakar.
Han har varit super lugn, glad och underbar hela helgen tom sovit hela nätterna......av någon anledning så visr han jämt sin bästa sida på pappa e hemma;)
Och pratar gör han oxå som en tok!Malmö!

Ja igår var vi hos Farmor i Malmö, gick en sväng på stan ( blåste dock orkaner ) Fick mycket god mat och paj! Så får gå som en tok i veckan för att bli av med det! Som sagt, har inte jag gått ner tills namngivningen så blir det inställt, eller så kommer jag införa fotoförbud på mig, och den som bryter det kommer att dööö. För fy fan så fet jag e nu blää....meb vi vandrar på!

Nu har jag bakat tårtbottnar till nästa helgs doptårtor:) Kolla in Maddesmumms så får ni se lite bilder och så! Har faktist fullt upp på bakfronten......dop, babyshower och bröllop, födelsedag och snart är det ju jul och födelsedagar igen:D Och vi får ju inte glöma Halloween:D Så här måste det beställas och probakas  inför alla event:)
Haha detta är så typiskt mig, jag skrev det som står över för ca 2 timmar sedan, sen går jag iväg för att göra något så glömmer jag bort det...kom tillbaka nu och ser att jag slutat mitt i ett inlägg:DRalph m Farmor


App krongel!

Är det bara jag som har problem med att mobilblogga? Blir TOKIG! ALDRIG, går kankse 1 gång av 100. SUCK!
Har någon samma problem? Står bara att det inte går! :(

"lånad bild, men såhär står det för mig hela tiden"


Post paket!

Igår fick Ralphs paket från MIN farmor, den innehöll pujamaser:D Precis vad han behövde faktist!Så fina!

Helg!

Ja äntligen är det helg och min sambo e hemma, jag e själv nästan hela veckorna så är såååå skönt att få lite avlastning, jobbade ju även i tisdags så då fick jag tid för mig själv ( och alla kunder ) Medans Ralph var med pappa!

Han växer så fort nu min lilla älskling! Dock VÄGRAR han ligga på mage.....han bara ligger och grymtar och slickar marken:( Så han kommer nog bli den första bebisen med slokande skalle:/ Och jag VET att man inte ska jämföra med andra barn men man gör ju det ändå och ALLA andras bebisar verkan orka lyfta huvudet!!

Ja nu säger vi gomorron iaf:D Idag skall vi åka till Malmö och hälsa på Ralph´s farmor! Ska bli mysigt!

Trött unge:)

 

Och den klassiska armen:DHöst

Ja nu e hösten här iaf! Underbart!:)


In Love!

jo jag har för mycket fritid eller så tar shopping tarmen över för ofta:D Jag är en shoppaholic....jag erkänner:P MEN jag har hittat ännu en webb butik som jag bara älskar och jag vet att många av er läsare oxå kommer göra:)

MIXIN

Var där jag hittade diskstället!


Dessa dekorations hjärtan har jag så söta!Lampa


Durkslag


Söta askar, jag har dessa fast ovala och de har ni ju fått se:)


underbar kanna


När jag får mitt hobby rum skall jag ha flera av dessa stråd hållareDessa från IB Laursen älskar hela kollektionenTvättpåse Denna vill jag ha i Ralph´s rum nu har vi en vanlig typpåse där!

Detta hjärtanet har vi hängandes på dörrknoppen in till Ralph´s rum


Denna bild är tillägnad Therese, jo de har cuppisar

Och till Barnen:


Denna önskar sig RALPH JÄTTE mycket!:P
UNDERBARAFinns även prinsessa nästan snyggare än denna


Har letat efter en antik nallen men är så satans dyra så denna får duga:DJa det var allt för denna bildbomb:D In och shoppa nu om inte annat inspireras och dröm!
Bebis!

Ralph har varit så himla mysig de senaste dagarna, sover snällt och är glad och mysig då han e vaken. Så nu väntar jag bara på att djävuls ungen ska komma fram snart igen:P Och växer som ogräs gör han oxå.....Fått köpa nya pyjamas igen! Min älskade lilla korv....och pratar för fullt gör han....och fiser:DGlasverandan!

Här kommer några sötsaker I LOVE

Vem vill inte ha dessa i barnrummet:D

Visa nu att ni kan!

Oki nu testar vi igen! ni var mycket dåliga sist på att tävla och forsätter ni såhär så kommer ni missa alla fina tävlingar och överaskningar jag har åt er.... EN STOR överaskning i december månad, så kom igen nu och visa alla underbara sammarbetspartners att ni faktist inte är så "Lata" som man kan tro;) Alla ni som läser borde väl mer än ca 10% vilja vinna lite prylar:)

Tävling!-AVSLUTAD

Nu kan du vinna en personlig sagobok:

De finns 9 st olika sagor att välja bland. De har för alla typer av hjältar/hjältinnor.

Det som gör sagan personlig är att de skriver in ålder på barnet, barnets namn, namn på tre kompisar, ort/stad samt vem boken är en present ifrån. Sedan trycker de och binder boken och skickar iväg den till er.

En alldeles unik produkt som är perfekt till julklapp, födelsedagspresent, dop eller till vänners barn. Vilket barn som helst vill bli hjälte i sin egen saga.

Jag tävlar om en Personlig Saga från Sagor&Ting och MadelenEklund

 

För att delta gör följande:

Lott 1: Kolla på Sagor& Ting och välja vilken bok ni vill vinna, lämna sedan en komentar här!(OBLIGATORISK)

Lott 2: Tipsa om tävlingen i din blogg, bifoga bilden ovan + kursiva texten.

2 EXTRA LOTTER: Gilla Sagor&Ting på Facebook klicka här---> Sagor&Ting FB


Sammanlagt kan ni få 4 lotter, och det är slumpen som avgör vem som vinner

 

AVSLUTAS FREDAG 21/10 KL 00,00


Vinnare= IDA


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall