Glad Påsk

Ja nu är påsken här i och fast de snöar ute så försöker ja ha våren i min själ;) hahahaha larv!

Men R har fått påsk ägg av mormor, farmor och gammel farmor så han är nöjd;)
Ikväll ska vi till Lina m familj o mysa, på lördag kommer Ralphs kusin och farbror m familj och på söndag ska vi hälsa på nyfödda Eli och måndag blir de påskmiddag hos svärmor! Ja full rulle helt enkelt!


Mitt strå till stacken

Jag försöker avstå från plaster och läsa på så ja kan bli så medveten som möjligt om alla gifter och skit som finns runt oss. Många skrattar och säger att ja är löjlig " för det finns ju i allt" och " när vi/du var liten jadajada jada" MEN jag försöker här göra aktiva val i det jag faktiskt kan påverka, som att INTE ha flambesprutade madrasser och undvika plast och gummi i den mån ja faktiskt kan!!
Nu senast läste ja hur mycket skit de finns i sköljmedel ( de borde man ju fattat) och nej man behöver inget sköljmedel men jag har hittat ett alternativ som ja nu testar, och hitintills funkar det toppen och de känns lite bättre i själen då ja sätter på R hans ny tvättade kläder! Ska byta ut tvättmedel oxå!! Och längre fram ja vem vet;)

Attidude Sköljmedel

Doft: Lavendel och grapefrukt från eteriska oljor. Bilologiskt nedbrytbart mjukgörande sköljmedel för textilier.

Innehåll: Ytaktiva ämnen från soja, eteriska oljor, vatten. Designad för kallt vatten. Inga petroleumprodukter, natriumlaurylsulfat (SLS), parabener eller syntetiska dofter eller färgämnen.

Förvaras oåtkomligt för barn. Flaskan sopsorteras som plast. Ej testat på djur.


Dagis dax

Ja äntligen får R gå till dagis igen han längtar!

Jag mår dock pyton, ont i hela kroppen, halsen gör ont hela vägen ner till lungorna, hostar slem som är stenhårt och varje hostning är somett rivjärn i halsen:(
Ska lämna R på dagis sedan gå hem och sova....... Är paj:(

R ville gå till Dagis redan igår, han längtar!


Mer påsk

Igår kom Moa och vi pysslade lite, ja passade på att fixa våran ytterdörr till lgh fin till påsken!( jo ja e tidig men behöver våren och färgerna som påsk har med sig)

Såbjörkris, ägg och fjädrar woila!!! Håller nu på att pynta riset innan har svårt att bestämma vart ja ska ställa de bara!


Bra förutsättningar.......men

Ja dagen började bra, R sov till klockan nio, F var ledig så vi låg o drog oss i sängen till halv 10. Solen skiner! Ja dagen hade alla bra förutsättningar ändå vart allt fel......

R har fortfarande feber 1v nu och jätte förkyld, ja hostar så mycket att ja får blodsmak i munnen, gårdagens migrän ligger och lurar i bakgrunden, trots solens strålar är de jätte fuktigt ute och även svin kallt så inge skönt alls! Kylan och råheten gör även att mina leder och muskler börjar värka....... Ja fyyy bubblan!!!


Saknad tomhet kärlek

Ibland ramlar man över ren kärlek..... Då går och längtar tills ni ska ses igen, fantiserar om er nästa möte, ibland ramlar man över något som funkar som tillfredsställelse på någon nivå och man fullföljer de för man måste.......

De förstnämnda9 hände då ja börja läsa 50nyanser trilogin.......KÄRLEK. En bok ja bara inte kunde lägga ifrån mig och längtade efter att få läsa, så när den tog slut trodde ja aldrig ja skulle få uppleva de så snart igen.....
( många längtar efter filmen, inte pessimistiska, cyniska jag, de kommer aldrig kunna nå upp till min förväntningar och kommer antagligen bli en vanlig trist kärleks film )

Men på bokrean såg ja att min favorit författare hade en bok på rean som ja var tvunget att köpa, John Ajvide Lindqvist och boken LILLA STJÄRNA! Så jävla bra är den, ja vill läsa jämt, tänker på den jämt har dock snart lädt ut den!! Kan dock varna att den är ganska våldsam och blodig! Men fantastisk!
Läs alla hans böcker skräck på ett helt nytt sätt, han som skrev " låt den rätta komma in" btw:)


Fucking äckliga, kalla, blöta vita helvete

Jaha så snö helvetet till oss, fy bubblan alltså:(

R fick tillbaka febern igår kväll så vi blir hemma hela v! Bvc sa att vi ska gå till vårdcentralen då han haft feber så länge, men läkaren där kunde inte vara mindre intresserad!!

Nu ska vi klä på oss och ge oss ut i snön för att mata ankor och plocka påskris( känns lagom motiverande :(( )


Vagnar

Gud så svårt de är med vagnar alltså ( fortfarande)
Vi har nu 2st ( sålde en idag ) men hade alltså:

Emmaljunga citycross sitt & liggdel
Emmaljunga scooter m sufflett några år gammal
Luna baby bosson sulky ( såld )

Citycrossen älskar ja, stabil, snygg, bekväm , säker, lätt för sin storlek och allt!

Scooter ja är lite av våran slit o släng vagn då den är begagnad från släkten, lite tyngre (?) än CC men ändå något mindre och enklare

Lunan ja han satt bra i den, var enkel mrn VÄRDIGLÖS då den flackade från sida till sida trots plant underlag. Köra m en hand heeelt otänkbart så vi gjorde oss av m den!!

Nu är frågan...... Vi vill ha en smidigare, enklare och lättare vagn. Då R går mycket o ibland orkar man inte ta "stora" vagnen!

Har kollat på brio & EL nyare scootrar som är lättare o mindre än min ( tror jag) men frågan är om de blir same same i slut ändan?!

Kollade även på chicco lighte way jätte snygg och känns lättstyrd ( brövade endast i butik) men tyckte sitsen var så kort/liten att de såg oskönt ut, och är den tillräklig stadig

Även kollat City Mini och den är enkel o smidig o fälla. Dock läst att den e bökig på bussar plus rn lite högre prisklass....


Varför vet man inte va man behöver förens de är försent.....

Vad har ni för vagnar, åsikter, tankar mm..... Ge mig:)


Påskpyssel

Oki, jag älskar att pyssla så när jag läste om detta var jag bara tvungen att testa, detta var över förväntan roligt och om jag bara hade orkat blåsa ur 100 ägg så hade jag dekorerat alla :D

Det du behöver är:

-Ägg råa lr urblåsta
-100% sidentyg
-Vinäger
-Gummisnoddar/snören
-Vitt bommulstyg

Börja med att blåsa ut äggen om du vill kunna spara dem, det gör du enkelt genom att picka hål i båda ändarna av ägget, kör in en lång nål och rör runt, BLÅS :D

Sedan tar du siden tygen som alltså måste vara 100% siden för att detta skall funka, jag köpte billiga slipsar på loppis, dock stämde tyvärr inte alltid " 100% silk" lappen men det var på 1 av 8 så jag är nöjd :). Tänk att fula slipsar gör snygga ägg;)


Klipp ur en cirkel som täcker ägget, försök att få tyget så tight och slätt som möjligt mot äggen för att få ett skarpt mönster, Du sätter tygets "rätta" sida in mot ägget, alltså dne sidan som skulle vart utåt på slipsen, sätt fast tyget med en gummisnodd, klipp sedan ut en lite större cirkel av vita bommuls tyget och sätt över siden tyget och fäst med en till gumminsodd, detta för att fixera tyget och stänga inne färgen. 

Vad du vill använda äggen till avgör vart du sätter snodden, jag ville hänga min i riset så då satte jag snodden på äggets långsida, om du ist vill servera äggen så sätter du snodden på äggets "botten" så den fina sidan kommer uppåt. För den sidan som har snodden blir motivet "blurrigt" Även om visa motiv vart snyggare på just den sidan faktiskt!

 

Nu lägger du äggen i en kastrull med vatten och ca 4msk vinäger och låter dem koka i 20-40min. MEN har du blåst ur äggen som jag gjorde så kommer dem ju att flyta upp, och hela ägget måste vara täckt av vatten, jag löste det genom att sätta en "ångkok grej" (haha vad heter det?......) över så att dem tyngs ner, du kan även sätta en bunke eller ett dukslag upp i ned ( om det är i metall lr keramik) över. 

 

Lyfft sedan ur äggen och lägg att låta svalna till rumstemperatut, fortfarande i sina små paket. Efter är det bara att öppna och se dina små undervärk.......

 
Ja här ser ni slipsen, den rätta sidan och sidan där knuten suttigt! Ja kommer fixa dem lite mer sedan och kommer då uppdatera detta inlägg! Mina favoriter är helt klart 2 & 4 Och dessa gjorde jag MASSOR av:D
 
Du kan använda samma tygbit flera gången, men den bleknar för varje gång!
 
 
Första äggen är första gången jag anväder tyget, andra äggen andra gången så det bleknar ganska snabbt!
Ja kommer fixa dem lite mer sedan och kommer då uppdatera detta inlägg! Mina favoriter är helt klart 2 & 4 Och dessa gjorde jag MASSOR av:D har 8st slipsar hemma som ligger och väntar! De ska på med snören och pärlor:D Du kan ju nu även lacka dem, skall dem serveras och äta kan du gnida in dem i lite olja så blir dem blanka o fina!
 
 
Källa : Gogglade "pynta ägg" oc hitta detta på en amerikans sida, tyvärr minns jag inte vilken!

 


Internationella kvinnodagen

Ännu mer sorglig fakta, var dag dör 800 kvinnor & flickor för de saknar tillgång till preventivmedel, säker abort och mödravård. 99% av de som drabbas bor i fattiga länder! Där är mödradödlighetenden vanligaste dödsorsak bland flickor mellan 15-19år.

Därför gick ja och R barnvagnsmarschen för vi vill att regeringen ska avsätta 10% av biståndet till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter

Sverige pressar EU att öka takten så att millennimål fem uppnås till 2015

Biståndsministern kräver att sexuell och reptoduktiv hälsa och rättigheter finns med i de nya utvecklingsmålen efter 2015.

Hå in på hd.se så ser ni mig och R göra våran insats:D


Mer foton

Råkade publicera för tidigt;) läs info under!!


Nick Brandt

Idag var vi på utställning på Dunkers med öppna förskolan, mycket vacker utställning och rörande!

"Fotografierna i utställningen är hämtade från Brandts pågående fotografiska projekt, som presenteras i form av en trilogi böcker som hyllar Östafrikas hotade natur. I utställningen visas de främsta verken från trilogins två första delar, On This Earth och A Shadow Falls, samt ett antal fotografier från den kommande avslutade delen, som kommer att visa en mörkare och brutalare sida av en värld som håller på att försvinna."

Mer info: http://www.dunkerskulturhus.se/utstallning/platshallare-utstallning/titel-nick-brandt-on-this-earth-a-shadow-falls/

Om vi fortsätter att döda elefanter och lejon som idag så kommer dem vara utrotade om 15år, 15 år fattar ni, våra barn kommer vara 20 år och dessa djur finns inte i de vilda längre! 10% av elefanterna dödas varje år! Förra året minskade lejonen m 75% i antal! Helt sjukt!

Giraffer surrar dem fast m halsen runt en trädstam, hugger av dem benen och lämnar dem....... Nä fyyyy så sjukt.
Hur kan vi människor tillåta och leva med att detta pågår?!


Påsk pynt

Som ja sagt lääängtar ja efter påsken, idag letade vi påskris, gick sådär:/

Men vi pyntade lite ägg, såå jävla nöjd, så fina dem vart:) ska göra fler i morgon plus visa hur ni gör dessa!!


Vår tävling!

Jag fick hem ett gäng diskhandukar/trasor m posten i härlig design och färger och tänkte nu ge er mina läsare chansen att vinna en vårförbrukning av just dessa trasor från Wettex® Limited Edition GEO och finns i begrensad upplaga.
 
Det ända ni behöver göra är att komentera och skriva vilken som är eran bästa städlåt. 3st vinner och får hem ett gäng trasor, något som är behövligt men kanske tråkigt att lägga pengar på!
 
 
Ni får mer än gärna dela tävlingen:)

Loppis

Idag fyndade ja på loppis, letade siden så 4 fula slipsar följde med hen ( till vad får ni se i veckan:)

Ramlade även över 6glas m tillbringare som ska med upp till koloni, sååå kär i dem! Mycket ljusare och mer färg irl


Dagis dax

R skulle upp tidigt i dag, mamman var super trött! Trevligt att man ännu en morgon fick vakna till grannens techno skit på högsta nivå:(

Ja vi börja dagen m pippo iaf då de var första önskan från lilleman. Solen skiner så ska ta en loppis runda idag:) målet är siden saker!!!

Kommer upp en liten tävling som kan passa bra nu inför vårdstädningen idag:)


Bippi

Ralph sprang in på dagis idag och vinkade glatt i fönstret, så härligt att se hur han trivs, ja gick sedan till öfsoch hängde 1hinnan ja skulle till vårdcentralen.

Alla i hbg med barn borde besöka öppna förskolan på CAPIO på söder! Underbara Ingegerd som håller i de gör så att många föräldrar går dit utan barn ( som jag) bara för lite trevligt samtal!!

Ralph har suttit still ca 20 min framför tvn kors i taket:) och denna som gjorde detta möjligt var " bippi" långstrump:D han är så jävla söt när han springer runt o ropar bippi, bippi;) han gillar fortfarande inte tecknat så vi får köpa mer astrid lingren helt enkelt:)


I väntan på våren

Veckan har varit sådär, hunden är sjuk och mitt konto gapar stort då vet. INTE är billigt:( men va gör man inte för sin skatt! Dock vet ingen va som är fel än!

Idag bakade vi choklad bollar med stevia och påskströssel:) längtar så till påsk, få ta in våren och pasteller! Så i v ska vi ut o jaga påskris!!
Efter luch cyklade vi till kolonin där ja beskar några buskar som vi missade i höstas, efter det fikade vi chokladbollar och te:) de behlvdes innan vi cykla hem då de var AS kallt!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall