Saffransläta!

Jo bakade ju för någon helgsedan lite saffrans flätor! Och tänkte lägga upp receptet nu! Perfect om man inte gillar russin, då det är mandelmassa ist vilket gör den minst lika saftig!!





Ingredienser:
75g smör
5dl mjölk
50g jäst
2pkt saffran
1 1/2dl socker
3/4 kesella
1/2tsk salt
1,5l vetemjöl
Fyllning:
200g smör
200g mandelmassa
1vispat ägg & pärlsocker till pensling

Så här gör du:
smält smör. häll på mjölken och värm till 37 grader!
Smula jästen i en bunke. häll över mjölkblandningen, rör till jästen löser sig!
stöt saffran och socker i en morte. rör ner i blandningen!
tillsätt kesella och salt, blanda allt till en jämn smet!
blanda sedan ner mjölet (spara lite till utbakningen). arbeta degen kraftigt tills den känns smidigt, låt jäsa under bakduk i 30min
knåda degen och dela upp i 6 mindre bullar.
rulla ut varje bulle till en orm på 60cm och kavla ut den till 10cm bredd. fyll med smör och mandelmassa, rulla ihop till ormar igen.
gör 2 flätor med 3 ormar i varje, låt jäsa ytterligare 20-30min
pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
grädda i 200-225 grader i nedre delen av ugnen. efter 15-20 min har längderna fått en härligt gyllenbrun färg.

Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall