Poweryoga!

JApp nu har jag kämpat mig igenom ett pass:D Fast jag e stolt att även fast jag inte tränat det på så länge så klarade jag av allt (mer lr mindre;P) Jag skrivit detta förr men här kommer det igen!


Vad är poweryoga? 


Vad är Poweryoga?

-Kraftfull yoga med utgångspunkt från individens förutsättningar.


Poweryoga är en kraftfull, svettig och fysisk yogaform där man tränar med sin egen kroppsvikt i en kombination av rörelser, ställningar och andning. Utövandet genererar mycket värme och ökar uthållighet, definierar muskler, utvecklar fokuseringsförmåga och "bränner" bort giftiga toxiner och fria radikaler ur kroppen. Rörlighet och smidighet ökar och man släpper på stress och spänning runt leder och i muskler.

Målet är inte att bli så vig som möjligt utan att uppleva sin maximala kraft-, frihets- och vitalitetskänsla.

Poweryoga är en ideal form av träning för alla oavsett träningsnivå genom att individen utifrån sina personliga förutsättningar bestämmer intensiteten samt att den är öppen, fri, lättillgänglig och dynamisk till sin läggning. Ett regelbundet poweryogautövande ger en stark kropp, en mer harmonisk själ och ett balanserat och fokuserat sinne.

Tidigare användes beteckningen Poweryoga ofta som ett samlingsnamn för fysisk yoga som Iyengar och Ashtanga i USA. Nuförtiden är dock Poweryoga en egen stil där tyngdpunkten för utövandet ligger på individens förutsättningar. Stilen har vuxit fram som ett svar på den moderna människans alltmer splittrade och stressade tillvaro. Man såg att det fanns ett behov av en möjlighet för människor att arbeta med sig själva via individuella utmaningar som ger ro och harmoni i kropp och själ.

Poweryoga tillhör en förgrening av den klassiska (postklassiska) Hathayogan och är en variant/utveckling av Ashtangayoga.

Poweryoga har kommit att innebära en mjukare, mer lättillgänglig ingång till Yoga utan att för den sakens skull göra avkall på filosofi eller struktur. Det som har hänt är att man har rört sig tillbaka mot Krishnamacharyas Viniyogatanke om att det är individens förutsättningar som styr. Poweryoga är alltså inte någon sorts ytlig gymyoga eller kommersiell träningsmetod utan helt enkelt en ny approach inom yoga.

Poweryoga har hjälpt sudda ut den felaktiga bilden av yoga som en enbart stillasittande, "flummig" exercis av chanting och meditation.

Poweryoga/Ashtangayogas popularitet har växt enormt under de senaste åren. Dels på grund av dess kraftfulla och effektiva natur men också efter att media deklarerat att kändisar som Sting, Al Pacino och Madonna utövar formen. även kända idrottsmän och lag tränar poweryoga som ett komplement till annan träning på grund av dess skadeförebyggande, rehabiliterings, styrke- och uthållighetsförhöjande effekter.

Det är svårt att urskilja en karaktäristisk ”poweryogautövare”. På klasser världen över svettas artister, byggarbetare, dansare, skådespelare, konstnärer, företagsledare, kroppsbyggare och otaliga andra människor tillsammans på sina yogamattor.

Framsteg i utövandet av Poweryoga nås via utmaning, i ett eget tempo där hänsyn tas till individens förutsättningar, kroppshistoria, tankar och känslor. Både kropp, själ och sinne måste gå hand i hand in i varje ny mental och fysisk utmaning för att effekten ska bli total. Det många märker vid regelbundet utövande av Poweryoga är att utvecklingen går fort och att man märker resultat snabbt.

Källa: www.poweryoga.nu






Kommentarer









Kom ihåg mig?

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall