Stickin.se

Har fått många frågor ang "bokhyllan" som jag köpte till Ralph´s rum......Den finns på Knoll & Tott i Helsingborg men även online hos www.stickin.se som jag även kan tipsa har helt underbara produkter både till barnrummet och till övriga hushållet!




Napp tävling:)

Jag tävlar hos airyfairy om chansen att vinna nappar från namnnappen.se Var med du oxå!


Tävlingar?!

Jag funderar på att dra igång lite tävlingar här, och funderar på att min första skall vara kalas artiklar! Vad säger ni om detta? Att ha möjligheten att vinna produkter till eran fest/barnkalas mm?

Dest fler kommentarer ang detta desto fler tävlingar och bättre priser...så säg gärna eran åsikter om detta:)


Jag tävlar!

 

Jag tävlar hos Sandra om en underbar pall från Bonde Of Sweden



9v

Ja i måndags vart Ralph 9v, min lille prins! Idag har hans farmor varit här, har varit super mysigt och skönt och jag har fått massor gjort!
Har sådan ångest över att jag inte har råd att köpa allt jag vill/behöver just nu till mig själv....jackor,skor och kläder! Känner mig så jävla sunkig just nu! Hittade idag TUSEN fina saker på B-young dock dyrt! Fick iaf en ny sjal av farmor:D Så snällt tack farmor Lena:D



Min underbara älskling



Skrattar så han blir helt rynkig min lilla tjockis:D



Älskade barn.....fy så jag älskar dig,...trotts att jag aldrig sover numera;) så får ditt leende mitt hjärta att smälta totalt! Du är mitt allt och jag kommer älska dig för evigt!

Shopping!

Japp löning i fredags och shoppade lite och här ser ni resultaten:)



Ny sy och nål låda:)




Hittade dessa fina plåtburkar oxå!



Pyjamaser till Ralph från H&M



Snyggingen i Tigger:D


Höst jacka till Ralph från Lindex



Kofta Kappahl





En liten skyddsgris som står i Ralph´s rum

Ja det var väl det:P Tygerna och allt från stil och stoff får ni se nå dem används:D

Lampan Uppdate!

Jag visade ju att jag gjorde om en lampa till Ralph här, Kände dock att något saknade soch här ser ni vad det var:

 

en rad pompons gjorde den fulländad tycker jag:)

Och många undrar över tyget, det är köpt på sysöder här i helsningborg.....


Lilla hjärtat!

Ja nu har fredrik börja jobba kvällar igen....dvs han åker kl 11 på morgonen o e hemma tidigast 22,00 på kvällarna, så trist och då kommer ja inte hinna göra något alls! Men men nu har jag precis ätit middag ( ja ni läste rätt ) och väntar på tvätten. Är helt slut idag kan jag lova. I morgon kommer Farmor hit så då får hon roa Ralph lite så måste jag baka lite, har en tårt beställning på söndag så skall baka bottnarna i morgon! Hoppas även jag får alla grejer till tårtorna som jag beställt! ( Har fått en till bestellning på en bröllopstårta oxå,,,,så skoj o så hedrad känner jag mig) :).

Denna boken köpte vi igår:

 

"Lilla hjärtat är en modern fyll-i-bok att dokumentera barnens egenheter, egenskaper och framsteg i. Här ligger fokus inte på datumen för när barnet vände sig om i sängen, vaccinerades mot röda hund eller fick sin tredje tand, utan på barnet, så som det är idag och så som allt började. Hur träffades egentligen mamma och pappa? Hur var det när barnet skulle somna på kvällarna? Och vad var det som kunde göra den lilla superarg? Lilla hjärtat är en lättsam fyll-i-bok utan stora krav: det ska vara lätt och roligt att skriva ner sina minnen!"

Ja en fylla i bok helt enkelt! Så mysigt att skriva i och sedan kunna läsa med lillgubben!
Nä nu skall jag virka:)

Nu har älsklingen växt i sin Ralph Lauren body som han fick av Sara o Jacob på BS! Så fin Älsklingen! Kan ju även berätta att i fredags var ju vi på stoff och stil i Malmö ( handlade FÖR mycket ) när vi väl kom framm så vaknade Ralph så vi går för att byta blöja...och ja det var bajs för 4dagar:S Så det var bara att byta kläder och tvätta hela ungen på toan där inne! Så den bodyn var fin man satt inte på länge:P


Kajsas BS

Var på Babyshower för 2v sedan och då gjorde ja lite cuppisar och tog med mig, det var inget tema på BS och jag vet att hon ogillar tjej och kill teman och blåtto o rosa.....ja ni fattar så jag tog enbart temat att vi var ute:)

Så här kommer bilder, såg nu att ja missat några:( Men men









Fler bilder på MADDESMUMMS



Söta Kajsa som vi hade BS för



Dekorationer



Lite godsaker



Kajsa m gäster



Leker pricka ägget



Var super trevligt och Ralph uppförde sig jätte bra bland flickorna:D

Lampa!

Idag har jag fixat en lampa till Ralph!
Hade tyg kvar från att jag håller på att sy bäddsätt till vagnen och kudde till Ralph´s rum som jag passade på att klä om en lampskärm med, målade även foten med färg jag hade hemma, så denna vart gratis:) Jag är nöjd faktist!


FÖRE





EFTER:







Ni får se den i "helhet" i hans rum senare!

Mormorsrutor!

Äntligen är min bebisfilt klar....och GUD så nöjd jag är, så himla fin att man knappt vill använda den:P Den tog tid ( inte virkat alls sedabn Ralph föddes, inte innan hekker på flera veckor haha) Men nu tog jag tag id det så nu ligger den i vagnen och såhär vart resultatet:D




(detta tog längst tid)



Fin va? Hoppas den kommer gå i många generationer!:P

Åhlens favvisar!

Är så inne i en inrednings/pyssel fas just nu:) Ska till stil & stoff i Malmö på fredag o köpa tyger ( till lapptäcke ) Och garnet så jag kan börja virka leksaker mm från "välkomen till virkligheten". Har även fått en dille på att sticka så ska ev köpa lite så jag har de hemma oxå:) Många bollar i luften haha!

Kollade på Åhllens o hittade dessa sötsaker som jag vill köpa till Ralph´s rum:


sparbössa


Bäddsett



Pall



Krokar


Underbar taklampa

Stich and bitch!

Så kul namn! Så heter ett "pyssel gäng" med kvinnor här nere som träffas o pysslar så skoj!
Men jag ska nu börja viska lite "leksaker" till Ralph......lite sötsaker, nallar men även bilar och annat:D Ska bli sååå skoj! Så igår beställde jag denna boken.....Kajsa tipsade mig om att den är jätte bra och jag såg hennes resultat och dem var SUPER snygga!:)


Mamma samtal!

Ja i morgon kl 9 skall jag på mamma samtal, något som ska vara obligatorsikt i sverige men jag tror inte att alla BVC hsr detta än, men här i skåne har dem satsat stort på detta för att man ska kunna upptäcka förlossningsdepritioner i tid, om jag fattat det rätt då jag läst! Man får svara på frågor på ett papper, sedan räknar dem ut ens poäng och utgår från det om man behöver gå på fler träffar, träffa psykolog eller liknande. Ja ska bli spännande o se om pappret avgör om jag e deprimerad i morgon:P
Skall även mäta o väga Ralph och det var evigheter sedan känns det som!


Idag var jag även på amningshjälpen för att prata om hur jag ska minsdska mjölken utan att få stockningar! Ja fprtsätt pumpa sa dem........ja tack för hjälpen igen! Jaja efter mycket om och men så ska jag testa detta, funkar det inte om några veckor så ska jag återkomma och då få tablett för att få bort mjölken, hoppas dock att det ska funka naturligt!

Jag e så trött just nu så ögonen går i kors...min lilla älskling har precis somnat!
När började ni införa "fasta! kvällsrutiner för era små?


Dop/namngivning?

Ja detta sitter jag nu och funderar över.....ska vi ha dop eller namngivning? Rent spontant känns dop inte som något som passar våran familj....alla i min släkt och familj är döpta men ändå är ingen av oss troende ( på den sorts gud och religion som bibeln prackar på oss, sedan tror jag på något annat är just det som står skrivet ). Men ändå så är det ju en tradition....men kan vi stå för det som dopet innebär och predikar för?

"Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar! Döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andes namn och lär dem att hålla allt vad jag har befallt er"

Ja jag vet inte.....

Men iaf....jag satt o kollade dikter o sånger mm.....och jag bölar ju bara av att läsa dessa vackra oxh kärleksfulla verser och texter själv hemma i soffan haha! Hur ska det gå inför massa folk:P




Har/ska ni döpa/namnge?

Och varför/varför inte valde ni att döpa eller namnge ?



Intro!

Nu har vi börjat introducera bäbismjölk ( som det heter hos oss, ersättning hos andra ) Han har fått 1-2mål per dag nu så 400ml utbrett på 3dygn för att vänja sig och få en snäll övergång till ev 50/50 eller 100% bebismjölk........MEN nu har han inte bajsat på 24h......han som brukar bajsa var 3e timme! Börjar ju bli nervös och orolig även om jag förstått att det är helt normalt!
Han har inte mer ont i magen än vanligt och det känns ju bra, men jag gillart inte! Har ni några erfarenheter av detta ni som ger bebismjölk? Jag ska ringa bvc i morgon iaf! Han fick ju dett apå bb oxå men då var allt som vanligt!


Tut tut!

I veckan har det var International food market här i HBG och då vi gick en sväng hittade vi dess som jag var tvungen att köpa:D



Ett tåg som drar Ralph :D hand gjort från Afrika ( ja säkert några stackars barn som gjort dem, men det sa de att de inte var plus att jag kunde inte motstå dem )

Men jag var tvungen göra dem mer personliga o passa hans rum bättre:

Visst vart det fint:D

 

Vi har möblerat om hans rum och även vänt på hyllan.....ska köpa fler lådor och fixa lite sedan ska ni få nya bilder!

Det är Barbapappa färgerna:D



Go gubben 8v....

Japp 8v sedan lillskrutten kom gud.....galet. Kännt som igår samtidigt så känns de som att han funnits hela livet, obeskrivligt vad mycket kärlek och hur mycket man kan älska någon!












Ja en bildbomd på min underbara ( och nu skrattandes ) Bebis:D

Han sitter nu i babysittern o kämpar me att vara vaken:P
Fredrik har nu börjat jobba så nu är det mammaledighet på allvar:) Men ska nog gå bra, i morgon ska vi hinna en sväng på stan är min tanke:) Köpa lite saker till en tårt beställning och tyg till en lampa i Ralph´s rum, även köpa färg till en hylla i hans rum!


Ralph i sin babysitter han fått av sin mor...

img_9447 (MMS)

Ralph i sin babysitter han fått av sin mormor och morfar:)


Min lott i livet!

Är att ha mjölstockning inte bara varannan vecka utan VARJE:( japp vaknade inatt med feber och ett sprängnde bröst som gjorde så jääävla ont, pumpade och tog Panodil! Vaknade sedan vig 8 och hade då i BÅDA brösten:( FAN trodde det skulle bli bättre då jag slutade med amningsnappen.......men icke. Antar att det var för att jagglömde värme inläggen igår...FAN! Så då får man betala för det på en gång! Ska mina bröst vara såhär känsliga så ger jag upp snart...detta är 5e gången på 2månader! Det kan ju inte var normlat!:(

Sitter nu med feber frossa och dubbla lager kläder......fyy
Att sambon ska ut ikväll gör INTE denna fredag till en bättre dag!

Ja har ni sett detta avsnitter av solsidan?


Allvarlig!

Ja Ralph har lett 2gånger......(typ) en gång åt läkaren och en gång åt speldosan och flygplanen i taket!! Annars sitter han mest och är svår......sitter och funderar, ser arg/sur ut....skrynklar hela ansiktet och rynkar näsan! Ja det är våran glada lilla son haha! Han kommer bli en sådan sur unge som bara sitter på sitt rum och funderar och "forskar" mm, kommer int evilja leka med andra barn för dem "fattar" inte haha! Ja ser mig verkligen honom framför mig, en sådan unge som kommer rätta sin mamma, och som är så långt ifrån sin släkt man bara kan komma hahaha!

Ja eller så trivs han inte med oss helt enkelt:( bad luck för honom då han inte kommer någonstan ( än ) ;P





Inredning!

Ja idag vart det en sväng på staden......Vi hittade då lit emer till inredningen i Ralph´s rum....kan inte bestämma hur jag vill ha än haha! Ändrar mig hela tiden, men jag känner att det är trots allt ett barm rum och vart får man inte leka med färger och motiv om inte där ( även om gruden och alla möbler är vita och "gamla" ) Men detta kom vi hem med iaf, nu skall det bara sättas upp! så ska ni få nya bilder:)



2st svamp krokar!



Och en "bok" hylla! som ska sitta ovanför våran läshörna ( just nu består den endast av en fotölj:P )

Lampa och matta är det nästa som ska inhandlas....båda två är dyra och svåra att hitta:P


Bvc!

Ja idag var jag och pratade med min sköterska på bvc, Gud så skönt det känns och så underbar hon är. Hon sa massa stärkande och värmande ord, som verkligen fick mitt beslut att kännas bättre!

Så nu pumpar jag och ger flaska! De gångerna jag inte hinner/kan får han ersättning....k'nns toppen och Ralph har nu fått en gladare mamma! Självklart kommer jag pumpa så mycket som jag bara kan, vill helst att han ska leva på bröstmjölk ända fram till 4mån, men man vet aldrig!

Jag och min bvc sköterska tyckte ersättning e fel ord....det borde heta bebismjölk ist!! :D
Ja då vart ni uppdaterade i det:D
Ralph borde vakna snart så han kan äta, har sovit länge nu:)

Uppdaterar mer i morgon!
Kramar

Typiskt!

Igår fick jag fingrarna ur och gick o förlängde mitt abonnemang och fick en ajfån på köpet......idag, har fortfarande inte fått igång den pga sim kortet ringer jag suporten och vad visar det?! Jo att mister pretty boy på 3 har lyckats registrera mitt SIM som ett bredband och mitt bredband finns inte alls! GAAH.....Jahapp bara in i butiken i morgon o se om han har fixa det!
I morgon skall ja som sagt till bvc o prata amning, som de känns nu så kommer vi att köra 50/50 mjölk o ersättning. Ja känner att då Fredrik börjar jobba igen kommer ja inte hinna pumpa var 3e timme och samtidigt ha hand om en bebis! Han vägrar ju ligga sjläv och är ganska kinkig dags tid just nu! Men får som sagt se!

Farmor Lena har varit här idag så fått massa avlastning och vi fick ta en vuxen fika på stan.....så skönt! Dock hade Ralph gråtigt hela tiden.......tycker synd om dem båda:P

Min lilla knubbis;) Hoppas vi får väga han i morgon oxå!


Ett försök!

Nu efter ännu en helvetes vecka med amningen har jag och bvc kommitfram till att jag ska testa och helpumpa och mata på flaska. Känns skönt, ska dit på onsdag oxå så ska vi kolla på hans amningsteknink. Amningshjälpen ratade ju mig:( Vilket gjorde min bvc sköterska arg! Men hon var mycket förstående och sa att vi börjar där så får vi se sedan hur vi går vidare, kanske pumpar tills han e 4mån eller så går vi stegvis över till ersättning. Som en sten som släpte mitt hjärta! Visst de kommer ta längre tid ( då jag först sks mata o sedan amma, men får bli en lösning på stunden iaf!


Hund "promenad"

Jag var ute och gick med vagnen och båda hundarna helg själv för första gången häromdagen, jag hade feber och var hungrig så jag tänkte att jag går till parken och släpper dem där så får dem aktivera sig själva! Vägen dit gick bra, Jäsper framför vagnen och Olivia bakom.
Väl framme knäpper jag lös Olivia ochvänder mig om för att släppa Jäsper, jag säger segan "spring och lek och Jäsper drar iväg.......MEN vart fan tog Olivia vägen, jag ropar och går runt med vagnen, nä ingen hund! FAN hun har aldrig stuckigt och brukar inte ens lämna min sida. Fan.......jag och jäsper går ett varv runt buskar oxh träd och ropar utan resultat! HELVETE.
Då hör jag hur det prasslar under vagnen.........Och ji där sitter hon.......hahaha smart och lat hund, som nu mera JÄMT ska sitta under vagnen då vi går, så hoppar hon ut och kissar och sedan hoppar hon in igen:P
Så jag och Jäsper gick hem medans hon åkte:P
Hon är trots allt 10år, så jag känner inget behov av att tvinga henne och gå om hon nu inte vill, ( min sambo går med dem utan vagnen oxå varje dag så hon går faktist )
Men gud så jag skrattade och folk vi möter ger oss ett stort leende:)

pyssel projekt!

LAMPA!
Japp nu har jag ideér på lampor. Har 2st ideér som jag skall göra till vardagsrummet/sovrummet har dock ej bestämt vilken jag vill ha vart!
Sedan letar jag lampa till Ralp´s rum, prio ett är en taklampa....någon som har tips om en bra sida med barn lampor? Och jag vill inte ha en massa kända seriefigurer eller disney, hatar sådant!
Ibland känar man på att göra sakerna själv, ibland inte ( som min filt, vart lika dyr som att köpa en färdig ) Men man har ju gjort dem själva iaf:) min senaste hemma gjorda lampskärm gick på 500kr oxå, inte super billigt:P dock är ju lampor svin dyra!

Djävulens påfynd!

Med andra ord ammningen haha, kommer aldrig sluta spy över denna skiten! Visst mitt barn får det bästa han kan få, han får "extra" närhet, och slipper bli förstoppad!
Men han får även en mamma som hoppas att han ska fortsätta sova bara för att hon inte vill amma, en mamma som KONSTANT har ont i brösten ( hur länge har man det? Jag har ont/värkande bröst konstant?! ) Min irritation över amningen går ju tyvär ut över Ralph då det är han som "orsakar" smärtan och allt krongel!
Har åkt på mjölkstockning IGEN, denna gång var de  värsta någonsin, kändes som en kniv som högg i sidan av bröstet med jämna mellan rum, hög feber och feber frossa.....fyy fan. Har inte feber kvar men knölarna och smärtan e kvar i bröstet! Och i morse satt vi och bråkade med bröstet i 1,5h, Ralph tog ett bra tag om amningsnappen men sedan hände inget mer, GAAH han somnade och jag tog bort honom och då vart det gallskrik för han var hungrig och så började vi om, försökte utan amningsnappen men då greppade han med inget mer.......Mjölken rann ur bröstet men det hjälpte tydligen inte! Tillslut var jag så trött och irriterad att fredrik fick mata han med flaskat och jag gick ut och gick med hundarna ist!
Man känner sig som värdens sämsta mamma, dels för att jag inte kan få min son nöjd med bröstet, att smärtan och tröttheten går ut över honom. Man läser överallt att alla tycker det är så jobbigt med att diska flaskor och värma mat, MEN jag tycker det är rena drömmen att få gå o värma flaskan ist för att ta fram bröstet!
Folk skriver att det känner ångest över att "aldrig mer" få amma sitt barn. Jag bara längtar tills den dagen jag kan säga att NU är det sista gången!
Ja snart har det gått 2månader iaf, känns som mjölken börjar bli mindre trots att jag pumpar, tror det är psykiskt då jag verkligen hatar detta!:( Jag hoppas jag står ut i 2månader till så min älskade pojke hinner bli 4månader iaf!
Så skönt att ha folks stöd att det är OK att sluta amma, men det gör ont i själen och gör beslutet SÅ mycket jobbigare då en person som betyder så mycket för mig, som jag verklgen ser upp till INTE stödjer "sluta amma" tankarna. Detta gör att jag pinar på ett tag till, envisar och gråter i min ensamhet!

Så här är det ibland!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Termografi i Sundsvall